Een onbekend juweeltje - Reisverslag uit Vernal, Verenigde Staten van Frank en Yolanda - WaarBenJij.nu Een onbekend juweeltje - Reisverslag uit Vernal, Verenigde Staten van Frank en Yolanda - WaarBenJij.nu

Een onbekend juweeltje

Door: Yolanda

Blijf op de hoogte en volg Frank en Yolanda

01 Juli 2017 | Verenigde Staten, Vernal

Gisteravond hadden we een bijzondere ervaring met 2 douchekoppen. En ze gaven allebei water, of je onder een waterval stond....
Vandaag ging het richting Dinosaur National monument. Dat heeft twee toegangen en deze keer hebben we gekozen voor de natuur. Eerst moesten we nog even door om wat benzine te scoren, want anders zouden we wellicht droog komen te staan in het park. Gelijk weer wat koffie gedronken in een Amerikaans koffietentje en toen het park in. 24 mijl vanaf de weg naar de grens van het park. Eerst nog weer verrast door een overstekend hertje. Daarna een route van 7 mijl door het park. Nauwelijks een auto te zien. Pas aan het einde van de route stonden er een stuk of 7 auto's. Daar begon een trail van zo'n 1,5 km enkele reis. Wat was dat mooi zeg, die uitzichten. Een mix van de Canyon Lands en de Grand canyon. Geweldig, ondanks de hitte en droogte. We zaten onder het stof bij terugkomst en bij een temperatuur tussen de 25 en 30 graden op 2.300 meter hoogte is het best afmattend lopen. Maar het was het waard.
Daarna toch nog even naar het visitorcenter center waar je start is van de route naar de vondsten van de dino's en andere dieren. Het was inmiddels al later in de middag, dus we hadden de puf niet meer om daar ook nog een paar uur aan te besteden. Waren we bovendien 17 jaar geleden al geweest...
Bij aankomst in ons hotel in Vernal bleken ze twee kamers met ieder 2 queen bedden te hebben gereserveerd. Een beetje veel bedden voor ons tweeën, dus maar een kamer terug laten boeken. En de waarschuwing: het is 'bug' tijd, of te wel allemaal kleine mugjes/vliegende beestjes die overal door heen komen. Maar ze doen niets, we wachten af.

• 02 Juli 2017 - 21:28

Ma:

Het laatste park alweer, ik denk dat jullie terug kunnen kijken op een geweldige reis. Veel gezien, gelopen, koffie voor een prikkie, dubbel hotelkamerboeking enz. Het was in ieder geval niet saai. Heb je de douchekoppen meegenomen, is toch wel uniek.
    Morgen weer in het vliegtuig en alle indrukken verwerken.
    Voor mij ook een bijzondere dag, tekenen voor het nieuwe huis!
    Goede vlucht!